Občina po meri invalidov
Porocilo o izvajanju akcijskega nacrta za neodvisno zivljenje invalidov v Obcini Zrece za leto 2014 Natisni E-pošta
sreda, 31. december 2014

Obcinski svet Obcine Zrece se je na 3. redni seji, dne 17.12.2014 seznanil s Porocilom o izvajanju akcijskega nacrta za neodvisno zivljenje invalidov v Obini Zrece za leto 2014, ter podal soglasje k omenjenemu Porocilu.
Porocilo bo skladno z pravilnikom  projekta »Obcina po meri invalidov« posredovano na Zvezo delovnih invalidov Slovenije.

•    pdf POROCILO 770.19 Kb
•    pdf PRILOGA-Akcijski nacrt 1001.47 Kb

 
OGLAS O BREZPLAČNI ODDAJI RABLJENIH STVARI IN INVALIDSKIH PRIPOMOČKOV, V NAMEN OSEBAM, KI JIH POTR Natisni E-pošta
četrtek, 09. januar 2014
pdf OGLAS O BREZPLAČNI ODDAJI RABLJENIH STVARI IN INVALIDSKIH PRIPOMOČKOV, V NAMEN OSEBAM, KI JIH POTREBUJEJO 145.45 Kb
 
Poročilo o izvajanju akcijskega načrta za neodvisno življenje invalidov v Občini Zreče za leto Natisni E-pošta
četrtek, 05. december 2013

Občinski svet Občine Zreče se je na 21. redni seji, dne 04.12.2013 seznanil s Poročilom o izvajanju akcijskega načrta za neodvisno življenje invalidov v Občini Zreče za leto 2013, ter podal soglasje k omenjenemu Poročilu.

Poročilo bo skladno z razpisom za projekt »Občina po meri invalidov« posredovano na Zvezo delovnih invalidov Slovenije.

Priloga:
-    pdfPoročilo149.74 KB
-    xlsPriloga1.67 MB

 
Predavanje mag. Cveta Uršiča »Pravice invalidov v slovenski zakonodaji« Natisni E-pošta
sreda, 04. december 2013

V mesecu novembru 2013 je v Slovenskih Konjicah na povabilo Občine Slovenske Konjice in Sveta za invalide Slovenske Konjice  potekalo predavanje mag. Cveta Uršiča, izjemnega strokovnjaka na področju varstva invalidov.
Predstavil je pregled zakonodaje s področja varstva invalidov, ki pa je precej obsežna, saj je opredeljena v kar preko 40 zakonih in podzakonskih predpisih.
Gradivo iz njegovega predavanja vam je na voljo na spodnji povezavi.

pdf PRILOGA 1.43 Mb

 

Preberite več...
 
Sprememb in dopolnitve Akcijskega načrta za neodvisno življenje invalidov v Občini Zreče 2013 Natisni E-pošta
torek, 02. julij 2013

V mesecu februarju 2013 se je Svet za invalide Občine Zreče sestal z županom Občine Zreče mag. Borisom Podvršnikom in odgovornimi nosilci za izvedbo aktivnosti Akcijskega načrta projekta Občina po meri invalidov.
Na sestanku so udeleženi opravili pregled realiziranih nalog ter se dogovorili o še neizvedenih aktivnostih in planu dela na projektu v prihodnje.

Pregled, dopolnitve in spremembe aktivnosti in nalog zapisanih v Akcijskem načrtu so zbrane v dokumentu Spremembe in dopolnitve Akcijskega načrta za neodvisno življenje invalidov v Občini Zreče, v letu 2013.

pdf Priloga: Spremembe in dopolnitve Akcijskega načrta za neodvisno življenje invalidov v Občini Zreče, v letu 2013 292.82 Kb

 
POROČILO O IZVAJANJU AKCIJSKEGA NAČRTA ZA NEODVISNO ŽIVLJENJE INVALIDOV V OBČINI ZREČE V LETU 2 Natisni E-pošta
ponedeljek, 17. december 2012
Občinski svet Občine Zreče se je na 16. redni seji, dne 5.12.2012 seznanil s Poročilom o izvajanju akcijskega načrta za neodvisno življenje invalidov v Občini Zreče za leto 2012, ter podal soglasje k omenjenemu Poročilu.
Poročilo je bilo skladno z razpisom za projekt »Občina po meri invalidov« posredovano na Zvezo delovnih invalidov Slovenije.
Preberite več...
 
POROČILO O IZVAJANJU AKCIJSKEGA NAČRTA ZA NEODVISNO ŽIVLJENJE INVALIDOV V OBČINI ZREČE V LETU 2 Natisni E-pošta
petek, 06. januar 2012
Občinski svet Občine Zreče na 10. redni seji dne 21.12.2011 seznanil s Poročilom o izvajanju akcijskega načrta za neodvisno življenje invalidov v Občini Zreče za leto 2011, ter podal soglasje k omenjenemu Poročilu.
Poročilo je bilo skladno z razpisom za projekt »Občina po meri invalidov« posredovano na Zvezo delovnih invalidov Slovenije.
Preberite več...
 
SPOZNAJMO DRUGAČNOST Natisni E-pošta
četrtek, 06. oktober 2011
Občina Zreče je 05.10.2011 skupaj z Društvom Sožitje in Varstveno delovnim center Šentjur - enota Slovenske Konjice pripravila prireditev »Spoznajmo drugačnost«.
Prireditev je potekala na PTC tržnici v Zrečah med 10 in 12 uro.

Na prireditvi so sodelovala humanitarna, socialna in invalidska društva:
-    Varstveno delovni center Šentjur - enota Slov. Konice;
-    Društvo Sožitje - Medobčinsko društvo za pomoč osebam z motnjami v duševnem razvoju občin Slovenske Konjice, Zreče, Vitanje;
-    Društvo Vizija, društvo gibalno oviranih invalidov Slovenije;
-    Čebela, dnevno varstvo Karitas;
-    Območno društvo invalidov Dravinjske doline;
-    Medimaj d.o.o.;
-    Trgovina Vivasana;
-    Medobčisnko društvo gluhih in naglušnih Konjice, Vitanje, Zreče;
-    Društvo cerebralne paralize Sonček;
-    Lambrechtov dom Slov. Konjice;
-    Slovensko društvo Hospic, Celje.

Svojo dejavnost in najrazličnejše izdelke so društva predstavila na stojnicah, hkrati pa so z delavnicami, aktivnostmi in kulturnim programom popestrili dogajanje.

Prireditve je bila namenjena prijetnemu druženju in spoznavanju sodelujočih organizacij med seboj, predvsem pa osveščanje in ozaveščanje občanov, katerim smo želeli predstaviti društva in druge organizacije, ki delujejo na našem območju, da spoznajo vlogo teh organizacij v naši družbi, njihovo delovanje in aktivnosti.

Klikni za povecavo
Klikni za povecavo
Klikni za povecavo
Klikni za povecavo
Klikni za povecavo
Klikni za povecavo
Klikni za povecavo
Klikni za povecavo
Klikni za povecavo
 
OBČINA ZREČE PREJELA LISTINO »OBČINA PO MERI INVALIDOV« Natisni E-pošta
četrtek, 09. december 2010

Za uspešno izvajanje aktivnosti iz Akcijskega načrta za neodvisno življenje invalidov v Občini Zreče za obdobje 2010 – 2014 je bilo Občini Zreče podeljeno priznanje, listina »Občina po meri invalidov«, ki jo podeljuje Zveza delovnih invalidov Slovenije  (v nadaljevanju: ZDIS) na podlagi Pravilnika Zveze o pridobitvi listine »Občina po meri invalidov« .

Svečana podelitev listine je bila  na mednarodni dan invalidov dne, 03.12.2010 v večnamenski dvorani v Zrečah. Na prireditvi sta o dogodku in pomembnosti zavedanja in urejanja invalidskega področja spregovorila  predsednik ZDIS Drago Novak in državni svetnik in predsednik Nacionalnega sveta invalidskih organizacij Slovenije Boris Šuštaršič. Slavnostno je svoj pogled na urejanje invalidske problematike in veseljem nad pristopom Občine Zreče k urejanju tega področja delil mag. Franc Hočevar, svetovalec predsednika Republike Slovenije za zdravstveno in socialno varstvo  ter humanitarna vprašanja.

Obrazložitev za podelitev listine »Občine po meri invalidov« za leto 2010 Občini Zreče je podala prof. Zora Tomič, predsednica Projektnega sveta ZDIS za projekt  »Občina po meri invalidov«

 

Klikni za povecavo
Klikni za povecavo
Klikni za povecavo
Klikni za povecavo
Klikni za povecavo
Klikni za povecavo
Klikni za povecavo


Preberite več...