Drugi dogodki
Župan na obisku Natisni E-pošta
četrtek, 03. januar 2013
Marija Gorenšek rojena 18.12.1919 je praznovala svoj 93 rojstni dan. Živi v Gornji vasi 9 na Stranicah. V sredo 19.12.2012 jo je skupaj z ostalimi predstavniki obiskal tudi župan mag. Boris Podvršnik in ji zaželel vse dobro.
Preberite več...
 
Zreški prostovoljci soustvarili mavrična doživetja Natisni E-pošta
četrtek, 03. januar 2013

Občina Zreče in LTO Rogla-Zreče GIZ sta ob zaključku veselega decembra zadnji petek v letu 2012 organizirala Mavrična doživetja, kjer so se v programu predstavila oziroma sodelovala nekatera društva občine Zreče. Glavnina programa je potekala v popoldanskih urah pri Tržnici Zreče.

Za vse ljubitelje umetnosti je bila na ogled razstava likovnih del Kluba Art Zreče, ki ima svoj prostor prav v sklopu Tržnice Zreče. Prav tako so svoje izdelke pokazale tudi članice Kluba Mravljic. Oba kluba spadata v okrilje Turističnega društva Zreče. Kako poteka življenje v naravi so nam pokazali taborniki Rod zelena Rogla, ki so ob pravem ognju kuhali čaj ter skavti iz skupne Mavrična goša, ki so se tokrat odločili za peko jabolk. Vsi smo nestrpno čakali tudi na golaž, ki so ga odlično skuhali mladi iz društva Kladivo 11, ob tem pa so skupaj s Cafee Markotom postregli s kuhanim vinom. In ker bo dobrem poznem kosilu prija še kaj sladkega, so secobiskovalci posladkali pri božičkovi slaščičrani Društva prijateljev mladine, kjer je bila bogato obložena miza z okusnimi dobrotami.

Mavrična doživetja so bila tudi poučna. Učiteljica znakovnega jezika, Marija Koser ki je bila skupaj s člani Medobčinskega društva gluhih in naglušnih je prijazno pokazala kako lahko kretamo in voščimo srečno novo leto. V KUD-u Janez Koprivnik Gorenja so z video projekcijo predstavili nekaj svojih utrinkov preteklih gledaliških predstav. Vrtec Zreče je prodajal novoletne okraske. Posebne glasbene gostje pa so bile Frizerke iz Stranic, ki so vsem pokazale zelo barvit trend modnih pričesk za prihodnje leto. Sledilo je presenečenje, saj je nastopil tudi Franc s skrivnostno plesalko iz Dunaja. Ob zvokih ansambla Ice band pa je bilo mavrično druženje še bolj veselo.

Omenjenega dogodka se je udeležil župan mag. Boris Podvršnik, ki si je z zanimanjem ogledal stojnice in se družil s prostovoljci, ki so tokrat soustvarjali skupno druženje. Letos je bilo sicer več obiska kot lani, vendar si organizatorja želita, da bi na takšne dogodke prišlo še več občanov. (Urška Firer)

Klikni za povecavo
Klikni za povecavo
Klikni za povecavo
Klikni za povecavo
Klikni za povecavo
Klikni za povecavo
Klikni za povecavo

 
Skupaj dočakali leto 2013 Natisni E-pošta
četrtek, 03. januar 2013
Najdaljšo noč so Zrečani ter ostali obiskovalci in turisti pričakali pred občino Zreče v družbi Dee Jay Kukija, ki je zbrane zabaval že od deste ure zvečer z glasbo za vse generacije. Organizatorja občina Zreče in LTO Rogla-Zreče, GIZ sta poskrbela, da obiskovalci niso bili ne lačni ne žejni. Brezplačno so stregli kuhano vino in klobase ter čaj. Ob vstopu v novo leto je vse zbrane pozdravil in nagovoril še zreški župan mag. Boris Podvršnik, ter vsem zaželel uspešno leto 2013. Po vseh izrečenih željah med obiskovalci pa se je zabava nadaljevala. Dee Jay je med drugim izpolnjeval številne glasbene želje in tako poskrbel, da plesišče ni bilo prazno. Prijetno druženje vseh zbranih se je tako zaključilo okoli druge ure zjutraj.
Klikni za povecavo
Klikni za povecavo
Klikni za povecavo
Klikni za povecavo
 
Interdisciplinarni mladinski raziskovalni tabor Rogla 2012 Natisni E-pošta
ponedeljek, 03. september 2012

Letos je Občina Zreče že drugič v sodelovanju z Zvezo za tehnično kulturo Slovenije (ZOTKS) in Skladom za ohranjanje narave Pohorja ter ob podpori Društva ljudske tehnike Zreče, podjetja Unior, d. d. Program Turizem in Zavoda za varstvo narave Republike Slovenije organizirala Interdisciplinarni mladinski raziskovalni tabor Rogla 2012. Tabor se je začel v soboto, 25. avgusta, in končal v petek, 31. avgusta 2012, na Rogli.

Letos se je tabora udeležilo šest mladih raziskovalcev, ki so svoja znanja izpopolnjevali v dveh raziskovalnih skupinah, in sicer v skupini botanika ter skupini spoznajmo svet mineralov, kamnin in fosilov v okolici Zreč. V sklopu tabora je bil izveden tudi dnevni in nočni lov na metulje ter predstavitev projekta Wetman – Ohranjanje in upravljanje sladkovodnih mokrišč v Sloveniji, kjer je eno od pilotnih območij tudi Pohorje.

Na zaključku so mladi raziskovalci skupaj z mentorji predstavili delo na šestdnevnem taboru svojim staršem, organizatorjem tabora in preostalim gostom. Uvodne podatke o poteku tabora je podal vodja tabora g. Srečko Štajnbaher v nadaljevanju pa je s strani Občine Zreče vse prisotne pozdravil Štefan Posilovič, s strani Zveze za tehnično kulturo Slovenije pa ga. Tjaša Toni, ki sta izpostavila, da je že dve leti najtežje pri pripravi tabora, pritegniti mlade, da se tabora udeležijo in del svojih počitnic preživijo v raziskovalnem duhu. Po uradnem delu zaključka je sledila razprava z vsemi prisotnimi, v katero so se intenzivno vključili predvsem starši udeležencev in izrazili navdušenje nad videnim in slišanim.

Nekaj vtisov o taboru si oglejte v fotogaleriji (avtor fotografij: Dušan Kotnik, LT Zreče),

Klikni za povecavo
Klikni za povecavo
Klikni za povecavo
Klikni za povecavo

 
NARAVOVARSTVENA AKCIJA NA OBMOČJU LOVRENŠKIH JEZER Natisni E-pošta
torek, 28. avgust 2012

V sklopu projekta WETMAN se izvaja obnova brunčanih (lesenih) poti na območju Lovrenških jezer. V soboto 18.8.2012 je potekala naravovarstvena akcija v kateri so sodelovali prostovoljci iz občin Zreče, Mislinja, Lovrenc na Pohorju (iz Občine Zreče tudi člani PGD Zreče in PD Zreče). V sklopu akcije se je pripravljalo teren za krožno pot čez Lovrenška jezera.

Nekaj vtisov o akciji si oglejte v fotogaleriji (avtor fotografij: Jože Hribar, PD Mislinja), Naravovarstvena akcija