Medobčinski inšpektorat in redarstvo

Medobčinski inšpektorat in redarstvo je organ skupne občinske uprave, ustanovljen na osnovi Odloka o ustanovitvi medobčinskega inšpektorata in redarstva občin Dobje, Dobrna, Oplotnica, Slovenske Konjice, Šentjur, Vitanje, Vojnik in Zreče (Uradni list RS, št. 112/09). Razvil se je iz organa skupne občinske uprave, ustanovljenega leta 2002, ki je takrat poleg Občine Zreče deloval še v sosednjih občinah Vojnik, Vitanje in Dobrna.

Opravlja naloge izvajanja inšpekcijskega nadzorstva in občinskega redarstva na področjih, ki jih urejajo predpisi občin ustanoviteljic, skladno z zakoni in predpisi, ki se nanašajo na posamezna področja nadzora, med drugim oskrbe s pitno vodo, odvajanja in čiščenja komunalnih odpadnih in padavinskih voda, ravnanja s komunalnimi odpadki, urejanja lokalnih javnih cest in javnih poti, urejanja javnih parkirišč, mirujočega prometa v naseljih in parkiranja, turističnih taks, javnega reda in miru, in druga področja, ki jih določijo občinski in drugi predpisi.

Medobčinski inšpektorat in redarstvo je tudi prekrškovni organ, ki je bil z Odlokom o ustanovitvi organa skupne občinske uprave »medobčinski inšpektorat in redarstvo« pooblaščen za odločanje o prekrških za kršitve na področju občinskih predpisov in drugih aktov, ki jih urejajo predpisi občin ustanoviteljic, skladno z zakonom. Kot prekrškovni organ na prvi stopnji odloča o prekršku v hitrem postopku. Organ tudi samostojno izvaja administracijske in kadrovske zadeve. Računovodsko-finančne storitve izvaja računovodstvo sedežne občine.


Kontakt:

mag. Nataša Kos, komunalno-cestna inšpektorica za občine Dobrna, Vitanje, Vojnik in Zreče

Tel.: 08/205 19 22, e-pošta: inspekcija@vojnik.si

Boštjan Krajcar, redar
Tel.: 08/205 19 20, e-pošta: bostjan.krajcar@vojnik.si

Piškotki
Spletno mesto za polno delovanje uporablja piškotke.
Spletna stran za svoje funkcionalnosti uporablja spletne piškotke, ki ne hranijo osebnih podatkov.
Nekateri piškotki so bili morda že servirani v skladu z zakonodajo.
Za več informacij si preberite Pravilnik o piškotkih.
Ali se strinjate, da spletno mesto uporabi te piškotke?