Domov Uradne objave PROSTOFER

PROSTOFER

08.04.2019 Polona M.

V letošnjem letu se je tudi Občina Zreče vključila v projekt PROSTOFER, ki je projekt Zavoda Zlata mreža.

Prostofer je skovanka iz besed 'prostovoljni' in 'šofer'. Je trajnostni vseslovenski prostovoljski projekt za mobilnost starejših, ki povezuje starejše osebe, ki potrebujejo prevoz in ne zmorejo uporabljati javnih in plačljivih prevozov, s starejšimi aktivnimi vozniki, ki pa po drugi strani radi priskočijo na pomoč.

Uporabnik, ki potrebuje prevoz, pokliče klicni center (Zlati asistent) na brezplačno številko 080 10 10, ki jo zagotavlja Zavod Zlata mreža. V komunikacijskem centru nato zabeležijo njegove podatke in lokacijo prevoza. Po najavi prevoza klicni center obvesti prostovoljnega voznika o prevozu in to sporoči uporabniku, za katerega se opravi prevoz.

S t. i. prostoferstvom želimo povečati udeležbo starejših v cestnem prometu in izboljšati njihovo mobilnost. Poleg tega se izboljšuje varnost v cestnem prometu in povečuje socialna vključenost starejših na splošno, obenem pa povečuje cenovna dostopnost prevozov. Ker pa smo želeli s projektom prostoferstva postati tudi ekološki oziroma prijazni do okolja, smo za ta namen zagotovili tudi električno vozilo BMW i3, ki ga imamo v najemu s strani družbe Petrol, d. d. iz Ljubljane.

15. aprila 2019 je na sedežu Občine Zreče potekalo tudi izobraževanje prostovoljnih šoferjev, ki so nam sporočili, da so pripravljeni izvajati prevoze za Občino Zreče. Trenutno je usposobljenih šest prostovoljnih šoferjev, ki so s strani Zavoda Zlata mreža in podjetja Petrol, d. d. prejeli podrobne informacije o načinu izvajanja brezplačnih prevozov ter delovanju električnega vozila.

Pričetek izvajanja brezplačnih prevozov predvidevamo v začetku maja 2019!

Več informacij se nahaja v priloženem članku.

Dokumenti, priloge
Klikni tukaj za prikaz prilog

Povezane objave

Piškotki
Spletno mesto za polno delovanje uporablja piškotke.
Spletna stran za svoje funkcionalnosti uporablja spletne piškotke, ki ne hranijo osebnih podatkov.
Nekateri piškotki so bili morda že servirani v skladu z zakonodajo.
Za več informacij si preberite Pravilnik o piškotkih.
Ali se strinjate, da spletno mesto uporabi te piškotke?